tisdag 3 februari 2009

1.3 kg sopor på en dag

nej fy... vad gör vi med vår natur? I snitt slänger varje människa i snitt 1.3 kg sopor/dag. på 365 dagar blir det ca: 474.5 kg. 474.5 kg gånger 9 miljoner som vi faktiskt är nu blir det 4270500000 kg! Och det är BARA vi i Sverige! Tänk USA? Eller japan? Fy usch!!

När ja blir stor (okej, men äldre då?) ska ja skaffa gård och kompostera och elda allt som går hemma på gården. Det enda ja ska behöva slänga är deponiresten, metall (om man inte kan göra nått spännande med det) glas med mera.


Man kan även tänka på miljön genom att välja ekologiskt, rättvisemärkt, svanenmärkt med mera samt stödja dom lokala producenterna! Visst, kostar kanske lite mer med betydligt bättre för dej och miljön!

Finns många vackra kläder i både rättvisemärkt och ekologisk anda! bland annat en mycket bra sida är

http://www.hildur.se/

För övrigt har jag sovit som en prinsessa i natt! Åhh va skönt att vakna av sig själv och känna sig ut vilad! Känner mej faktiskt riktigt peppad inför praktiken nu. Så länge de löser sig med mitt schema. Sen är de ovant att göra matlådor för flera dagar framöver men man kommer nog snart in i det. Blir trevligt att sova hemma hos S oxå. Träna på att sova borta. Haha! Kan ja behöva. :P

Nu måste ja kila om ja ska hinna med allt. Först friskis, Ornäs, sen är de gävle som gäller!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stämmer säkert riktigt bra !

Anonym sa...

svar: åh tack så mycket !!! Vad roligt att höra!!